Strumporna Nostalgi

Mönster: Strumporna Nostalgi av Ina Touronen/ @knittingina

Garn: Supersock Merino Fingering av Flora yarns (ett fingerling strumpgarn)

Nu har jag lite att skriva om igen såhär flera månader efteråt. I somras teststickade jag ett par strumpor, som är väldigt söta/ vackra men ändå har den en struktur som är lätt att memorera. De är stickade uppifrån och ner. Mönstret är också supertydligt och är på svenska.

Strumporna Nostalgi en sommardag i augusti.

Garnet jag använde är ett handfärgat sockgarn som funnits i min stash i evigheter. Jag har även använt garnet förut i ett par sockor. Garnet kommer garanterat räcka till minst ett par sockor till, fingerling sockgarn härvor (100 gr) är väldigt drygt på det sättet.

Hälen på strumporna Nostalgi.

Jag har redan hunnit använda strumporna i flera månader och de sitter fortfarande hur bra som helst på foten. Jag stickade storlek L till mina långa fötter. Bra passform i sockor tycker jag är viktigt i strumpor/sockor. För stora o de åker av fötterna, för små så får man inte på sig dem. Men känslan av perfekt passform är super!

Baksida på strumporna Nostalgi, ihopvikta.

Information: bilderna är fotade på en bänk vid en badstrand samt på en park under augusti månad av mig och dottern. Det är mina fötter i de fina sockorna.

Relaterat inlägg